Stefan Prelić i moja malenkost

Foto by: Hrvoje Jelčić

Podcast Gostiona je način života: Iz beogradskog Partizana je stigao u Maksimir i oduševio!

Nakon Mateija i Marija, na redu je Stefan. Upozali ste vegana i sommeliera, a sada u podcast stiže bivši nogometaš koji je kopačke objesio o klin kako bi kuhao. Njegov “transfer iz Partizana u Maksimir” je nešto najbolje što se moglo dogoditi za ljubitelje dobre kuhinje u Zagrebu.

Stefan Prelić ima tek 27 godina,ali i pravu filmsku životnu priču. Gotovo cijeli život, do svoje 23. godine, je bio nogometaš. Nastupao je za beogradski Partizan, a onda otišao u Austriju gdje je proveo nekoliko godina.

Iako je bio jako perspektivan igrač o kojem bismo možda sada pričali u kontekstu odlaska na Svjetsko prvenstvo i transfera u neki od velikih klubova, Stefan je u jednom trenutku shvatio da ga nogomet više ne veseli i jednostavno prekinuo karijeru.

Teren i kopačke je zamijenio kuhinjom i pregačom i postao kuhar. Kao i u nogometu, i ovdje je pokazao veliki talent, možda i veći nego nogometni i nakon rada u poznatim restoranima Cap Aureo u Rovinju i Taču u Zagrebu na Maksimiru otvorio Ježevu kućicu u kojoj kuha domaću hrvatsku kuhinju i to kako…