Matei Negovetić, vegan iz Masterchefa

Vegan – mitsko biće koje ne jede meso sam doveo u svoj prvi podcast

Već neko vrijeme u meni vrije ideja o podcastu, a sada je napokon i realizirana. Čast mi je sa svima vama podijeliti prvu epizodu podcasta “Gostiona je način života”, a prvi gost je pomalo iznenađujuće – vegan.

Matei Negovetić koji stoji iza projekta Plant-based full of taste je široj javnosti postao poznat nakon što je u hrvatskoj verziji Masterchefa 2021. godine kao vegan ušao u samu završnicu, a onda ispao iz natjecanja jer je, zbog uvjerenja, odbio kuhati jaja i meso.

Matei se od samog starta jasno izražavao kako on kao vegan ne planira raditi s namirnicama životinjskog porijekla, pa ni pod cijenu ispadanja, a u emisiji je i stao iza svojih stavova i na kraju ispao uzdignute glave. Na tome su mu čestitali svi u žiriju, a Matei je čista obraza otišao kući.

Neki ga hejtaju jer smatraju da je nekome oteo mjesto, drugima je kul jer se držao svojih stavova. S Mateijem sam popio kavu i riješio te Masterchef zavrzlame, ali i popričao o tome kako se odlučio biti vegan, jel’ mu nedostajalo meso, koliko košta veganski način prehrane, što mu kaže okolina i što kuhati kad ne jedeš meso, a da ne ostaneš gladan…

Sve u svemu, dosta kul razgovor smo imali, a ti ga imaš priliku poslušati Na YouTubeu ili na boljim podcast playerima u svojoj blizini poput Spotifya. Svakako pukni subscribe i podijeli ovo s prijateljima, a javi i dojmove.