Gin Barrel Aged kava je apsolutna senzacija

Barcaffe je vodeći regionalni proizvođač kave, a Old Pilot’s jedan od najboljih svjetskih ginova koji je krenuo kao ideja dvojice bivših pilota iz male destilerije na Rudešu i izrastao u svjetsku senzaciju.

E pa, kad spojiš to dvoje onda nema šanse da dobiješ nešto loše. Upravo su Barcaffe i Old Pilot’s predstavili Gin Barrel Aged kavu. Čim sam čuo naziv, znao sam da će biti hit, ali naravno, kao i sve ostalo, treba to isprobati i provjeriti radi li se stvarno o dobro iskorištenom potencijalu ili tek fora nazivu.

Gin Barrel Aged kava

Gin Barrel Aged kava

O čemu se radi? Odabrana zrna sirove kave se odležavao u hrastovim bačvama najboljeg hrvatskog London Dry gina i to, kao i kod viskija ili drugih odležanih destilata, i u ovom slučaju napravi magiju. Kava se spoji s hrastovom bačvom i aromama gina i pretvori u pravu šalicu sreće koja će mi sigurno postati jedan od glavnih izbora kave.

Čim sam ju probao, znao sam da je to to.

“Barcaffè Gin Barrel Aged kava, odležana u bačvama vrhunskog gina, potvrđuje da Barcaffè uvijek ide korak dalje kako bi na tržištu predstavio nešto novo i moderno. Vjerujemo da će ova limitirana edicija kave, koja spaja vrhunske sastojke i autentičnu lokalnu suradnju s prestižnim Old Pilot’s brandom, postati hit ove zime, ne samo među ljubiteljima premium kave, već i svima onima koji traže ekskluzivno kaveno iskustvo,“ rekla je Tihana Vujčić, direktorica marketinga Barcaffèa.

Gin Barrel Aged kava

Iz Barcaffea su i pojasnili cijeli proces.

“Gin Barrel Aged kava je nastala metodom potpuno prirodne aromatizacije kave. Specijalna mješavina zrna kave ručno je stavljena u hrastove bačve, u kojima je prethodno odležavao vrhunski gin. Tijekom nekoliko mjeseci odležavanja u bačvama zrna kave upijala su kompleksne arome borovice, naranče i autohtonih mediteranskih biljaka karakterističnih za Old Pilot’s, što je ovoj kavi dalo jedinstven karakter. Nakon završetka procesa odležavanja, zrna kave pažljivo su pržena kako bi se dodatno istaknuo autentičan okus i miris kave.”

Rezultat je spektakularan

Rezultat je, kao što sam gore napisao, čista sreća u šalici. Kava koja ima jako bogat okus kave, ali i note čokolade, lješnjaka i karamele i sjajan okus gina i hrastove bačve. Ako i inače pijete viskije i ginove ili neke druge odležane destilate, onda znate koliko bačva doprinosi okusu i doživljaju pića.

Gin Barrel Aged kava

Ova kava je dostupna u dvije varijante: mljevena kava za kuhanje turske kave i kava u zrnu za ugostitelje. Iz Barcaffea i Old Pilot’sa javljaju kako će Barcaffe Gin Barrel Aged kava biti dostupna u limitiranoj ediciji u 100 i 250 gramskom pakiranju isključivo u Konzumu i Barcaffè webshopu te u odabranim lokalima.

@gostiona Kakva kava ljudi moji ????☕????#londondrygin #oldpilots #gin #barcaffe #kava #gostiona #gostionajenacinzivota ♬ original sound – Gostiona by Slaven