Ziggy's

Pronašao sam okrugle kroasane! Ovo moraš probati

Imam super novost za tebe. Ziggy’s coffee shop je otvorio novu poslovnicu. Ovoga puta otvorili su na Trgu žrtava fašizma u ulici Račkoga 10 pa sad i u tom dijelu grada možeš uzet prefinu kavu za van i prefine slastice kojih ni nema drugdje.

Na primjer, znaš one okrugle kroasane koji su bili hit na internetu, ali ih nigdje kod nas nisi mogao naći? E pa ima ih u Ziggy’su! Zovu se Ziggy’s Rolls i, iako su kroasani, zamotani su u krug, a jedan dio je umočen u belgijsku kremu Callebaut. Razlikuju se po bojama i okusima pa možeš probat s bijelom čokoladom, kokosom, čokoladom i lješnjakom, te Ruby i malinu.

Matcha i Pastel de Nata

Tijesto je mekano iznutra, a izvana hrskavo, a ako vam preljev nije dosta, mogu vam napuniti unutrašnjost kroasana s Nutellom. Klasik verzija košta 2,50 eura, dok je Ruby krema od malina još 20 eurolipa više.

Ziggy's Rolls

Ako voliš Matchu, imaju i Mactcha Latte, a ako, poput mene, nisi u toj skupini imaju prefine kave, a to uvijek dobro dođe. Ja stanem, opremim se kroasanom i Pastel de Natama, uzmem si putnu kavu i onda odem doma i ne mičem se od stola dok sve ne riješim. Pastel de Nata, ako se pitaš, su one male portugalske tortice punjene nekom prefinom kremom… Ma, samo ću te upozorit da su jako zarazne…

Matcha je domaća

Ajde, moram se posvetiti malo i Matcha ljubiteljima. Matchu Latte rade sa zobenim ili kravljim mlijekom u toploj ili hladnoj, te ledenoj verziji kao što je Iced Strawberry Matcha. Za Matchu kažu da je full zdrava, a Ziggy’s ju nabavlja od mladog domaćeg brenda SAMO Matcha koji nudi organsku Otsuka ceremonijalnu matchu porijeklom iz Japana.

Ziggy’s sada možeš pronaći u Račkoga 10, Ilici 41, Heizelovoj 2a, Hoto Toweru i u obliku mobilnog coffee hopa na raznim eventima. Zaprati ih na Instagramu i budi u toku:
https://www.instagram.com/ziggyscoffee.hr/?hl=en.