Piva

Homebrew prvenstvo: Piva u potocima, dobra hrana i napeto natjecanje

Piva?! Kad? U subotu, 1. lipnja 2024. Gdje? U Zmajskoj pivovari.

Dok sa strane uživaš u prefinim homebrew i craft pivicama možeš ispratiti i 11. hrvatsko homebrew prvenstvo koje organiziraju Pivari Grada Zagreba.

“U Gradu Zagrebu, ali i okolici, gotovo da nema tog kućnog pivara, pivskog suca, kušača piva ili pivopije koji se ne sjeća legendarnih hrvatskih homebrew prvenstava, najprije u genijalnom Magic Beer Roomu, nakon čega se tradicija s jednakim uspjehom nastavila u Zmajskoj, gdje se ove godine i vraća, prve subote u lipnju u najbogatijem izdanju do sada!”, kažu mi iz Udruge Pivara Grada Zagreba.

Neograničena konzumacija piva

Karta za ovaj predobar pivski festival te košta 20 eura u pretprodaji nakon čega će poskupjeti na 25. No, koliko god ju platiš, vrijedi svake eurolipe jer u cijeni dobiješ i degustacijsku čašu i narukvicu koja ti omogućuje, pazi sad – NEOGRANIČENU konzumaciju svih piva koje su u ponudi na festivalu.

Piva

Kažu da će biti više od 80 različitih vrsta pive. Za hranu su zaduženi dečki i cure iz BBQ Hot Yarda koji su genijalci na grillu i sve kaj kod njih probaš je pun pogodak. Hrana nije uključena u cijenu, ali je vrećica čvaraka Dr. Pigley koju dobiješ uz ulaznicu. Ako poželiš još čvaraka, možeš ih nabaviti po promo cijenama.

Piva, muzika i veliko finale

“Vrhunac je festivala, koji jedva čekaju pivari, natjecatelji i suci, ali, zbog revijalnog tona i napete atmosfere, i svi ostali posjetitelji, dodjela nagrada hrvatskog homebrew prvenstva i proglašenja Best of Show (BOS) piva, tijekom koje će na pozornicu stupiti neka od najvećih imena hrvatskog, ali i regionalnog i europskog pivarstva”, poručuju ZG pivari.

Cijeli program pratit će nastup DJ-a i pivske igre poput natjecanja u ispijanju piva te pivskog kviza koji organizira Šankatak. Tko želi naučiti više o pivu, moći će na štandu kupiti knjigu U početku bijaše pivo Dalibora Antunovića.

Doniraj keg, imaš ulaznicu

Ako ste pak kućni pivari, prijavite svoje pivske uratke ili donirajte keg (donacija kega piva jamči Vam besplatan ulaz na festival), a ako ste završili BJCP školu za pivskog suca, prijavite se za suđenje na prvenstvu (više detalja na stranicama Udruge pivara Grada Zagreba).

“Svim natjecateljima želimo puno sreće, sucima puno koncentracije, a posjetiteljima dobru zabavu i vidimo se u Zmajskoj!”, poručuju iz Udruge.

Za sve ostale detalje o festivalu i natjecanju posjetite:
https://pivari-grada-zagreba.hr/hrvatsko-homebrew-prvenstvo