Kviki Gric je gotov za čas

VIDEO: Kako napraviti domaći Kviki Gric?

U tijeku je Svjetsko nogometno prvenstvo, a osim pive, velikog TV-a i dobrog društva, gledanje nogometa podrazumijeva i grickalice kojima em smiruješ živce, em uživaš u njihovom okusu.

Dolazi ti ekipa na tekmu, a ti si zaboravio kupiti neke grickalice. Vani je kiša i baš ti se ne da do dućana. Koje su ti opcije? Prva, pošalji frenda u dućan: “Eee, daj je l’ se možeš samo zaletit, ja moram tu s gostima bit pa… E, i kupi i Kviki Gric“. Dosta dobra opcija, ali ako se ipak želiš smilovati i frendu, ima još jedna opcija, vjerojatno i finija.

Napravi svoj Kviki Gric

Ok, nije Kviki Gric, ali može biti Tvoje Ime Gric. Na primjer Miljenko Gric ili Dubravka Gric. Nazovi to kako želiš, ali ima velike sličnosti s Kvikijevim Gricom, a možeš ga i modelirat po želji.

Ovaj genijalni recept sam vidio kod Antonije Jagodić koju dobar dio vas zna s TikToka i YouTubea. Cura svira klavir (ne kao da je u zatvoru, nego je profesorica klavira i glazbe općenito), a u slobodno vrijeme kuha i snima videe kako se što kuha, peče i radi da znamo i mi ostali. Tako je napravila i grickalicu za tekmu.

@antonia.jagodic Homemade Kviki Gric, za nas koji volimo gricalice, a ne volimo ići van na hladnoću i u trgovinu pa si ih napravimo kod kuće. Super su i za aktualno gledanje tekmi i razna druženja. ? 400g brašna 100ml ulja 200ml vode sol Začini: kim, bosiljak, origano, po želji Zamijesiti tvrđe tijesto od svih gore navedenih sastojaka. Možete ga podijeliti na nekoliko loptica da vam bude lakše rezati. Škarama sjeckati na popularnkviki gric oblik. Posoliti prije pečenja. Peći na 200*C oko 15 minuta, povremeno promiješati za vrijeme pečenja. #kviki #kvikigric #homemade #domace #food #foodporn #foodie #snack #snacks #grickalice #zagreb #advent #christmas #reels #tiktok #viral #football #nogomet #worldcup2022 #fyp ♬ Snowman – Sia

Kviki Gric – Od zraka do grickalice

Sastojci za tvoj Kviki Gric:

  • 400g brašna
  • 100ml ulja
  • 200ml vode
  • po želji pola vrećice instant kvasca
  • sol
  • Začini: kim, bosiljak, origano, po želji

Priprema:

Zamijesiti tvrđe tijesto od svih gore navedenih sastojaka.

Možete ga podijeliti na nekoliko loptica da vam bude lakše rezati. Škarama sjeckati na popularni Kviki Gric oblik. Posoliti prije pečenja.

Peći na 200*C oko 15 minuta, povremeno promiješati za vrijeme pečenja.