Tortilja

Tortilja na plaži? Je li vrijeme za odmak od kruha i paštete?

Bilo da si na moru ili još uvijek u Zagrebu ili nekom drugom gradu u kojem vrućine dosežu ugodnih 40 stupnjeva, vjerojatno ti se ne da nešto spektakularno kuhati. Uz to, nešto treba ponijeti i na plažu i jasno je da će to biti kruh, pašteta i paradajz, ali ako želiš iznenadit organizam možeš probat i s tortiljama.

Nisu ti Meksikanci uopće ludi kad u onu tanku pogačicu stave sve dobro kaj imaju doma i malo ju istostiraju. Tortilja je ponovno postala hit zbog TikToka za vrijeme pandemije. Ako imaš TikTok onda si sigurno već naučio kako jednostavno zarolati tortilju jer je #TortillaTrend u samo tjedan dana skupio preko dvije milijarde pregleda.

Ako si pak toliko lijen, poput mene, pa ti se ne da ni rolat tortilju dok si na godišnjem ili dok te grije sunčeko na 40 ugodnih stupnjeva, onda odeš u Mlinar i kupiš si već gotovu tortilju. Neki dan sam jeo meksičku varijantu i fakat je dobra. Ako ti se ne jede meksička varijanta, imaju i klasičnu šunku-sir i tunu, a ima i plant-based varijanta za vas koji ste biljojedi.

Sad si spreman i za plažu i za gablec na poslu. Nema na čemu i dobar tek!