pizza festival

Pizza festival se vraća u Zagreb! Italija stiže na Stross

Pizza Festival se vraća u Zagreb. Od ponedjeljka 27. svibnja do nedjelje 2. lipnja Strossmayerov trg postaje mala Italija. Na pizza festival stiže 11 kućica od kojih je devet zaduženo za hranu, a dvije, Central Bar i GINgle Bells, za sva tekuća pitanja i osvježenja koja ti trebaju nakon i prije nego što pojedeš pizzu.

A pizza će biti baš svakakvih, od napoletana, siciliana, fritta pa do romana, a bit će tu i finih tjestenina i pizza sendviča. Hranidbeni lanac kućica čine Al Dente, Pizza Re, Pizza Social Club, RougeMarin, Zagyland, Picnic & Poma Food Boutique, Tutto Passa, Pizza Fritta i Oui Chef on Wheels što je zapravo dosta moćna postava.

Muzika, zabava i kvizovi

Ozren Kanceljak je i ove godine zadužen za glazbeni program, a u tom dijelu nas očekuju nastupi DJ-eva i tematske večeri naziva Felicità, Penso Positivo ili Pizza Boggie. Osim muzike, na pizza festivalu ćemo moći uživati i u silent kinu i popularnoj slikarskoj radionici Pinelli & Vino.

Ribafish, koji je na Asian Street Food Festivalu oduševio s kvizom, se vraća s novim kvizom, ovoga puta posvećenom pizzama, a organizatori iz kreativne agencije Kokoš ili jaje najavljuju čak 35 vrsta talijanskih delicija.

Napulj i Sicilija

Stiže Al Dente i donosi napoletane u kombinacijama Margherita di bufala, Mortadela & Stracciatella, Piccante, te Prosciutto & Stracciatella. Osim njih tu su i pizza entuzijasti iz Pizza Social Cluba koji stižu s kombinacijom napoletane i romane. Osim prošlogodišnjih hitova Mamargherite, Pizzaioli i Pepperoni donose i Parmigiranu i Biancu koje sadrže truffle riccotu, flor di latte mozzarellu, buđolu, poriluk i crispy kapare.

RougeMarin chefa Marina Medaka stiže s pizzama sa Sicilije nazvanim Palermo, Messina, Siracusa, Siracusa Bambini, Tarapani i Catania.  Pizze svaki od gradova predstavljaju na svoj način. Taste od Sicily bi trebao biti itekako zanimljiv s kombinacijama poput artičoka i sušenih rajčica s ricottom, bosiljkom te maslinovim uljem s češnjakom. Tu su i pikantne salsiccie u kombinaciji s medom s chilli papričicama, a donose nam i mortadelu, crne masline i cherry rajčice s pestom od pistacija i creme fraicheom.

Pizza sendviči i prženi calzone

Dolaze i zadarski Picnic i Poma Food Boutique bez kojih bi, iskreno, festivali bili puno manje lijepo mjesto. Poma stiže sa sa svojim sourdough sendvičima koji su prošle godine oduševili na Pizza festivalu. Picnic pak donosi svoje poznate koktele, a najavljuje i koktele osmišljene baš za Pizza festival. Jedan će se zvati i Šašava Mare, dovoljno da ga probaš.

Ponovno dolazi i Pizza Fritta koja ima calzone pržene u dubokom ulju čime dobivaju hrskavost i topljeno punjenje. Osim njih, dolazi i Pizza Re s napoletanama i nude Margheritu, Capriccosu, Piccante, Mortadellu i Pizzu Re.

Rim i Zagorje

Ako pak više voliš romanu, ili kako to u Zagrebu zovu, one mlince umjesto tijesta, tu je kućica Tutto Pasta. Na Bread Clubovim sourdough tijestima stižu četiri kombinacije nadjeva. Tu su pizza Di Mamma s Prosciuttom i Cottom San Daniele. Tutto pasta nudi i pizzu La Primaverile s mariniranim tikvicama, ricottom, sušenim rajčicama, crnim maslinama i svježim bosiljkom. Osim toga, stiže i pizza Melon s balansom slanog i slatkog s Prosciuttom di Parma i listovima dinje. Za kraj, tu je i pizza Speciale sa sastojcima poput guancialea, kreme od bundeve, pecorina i svježeg ružmarina.

Po prvi puta stiže i zagorska pizzu. Zagyland je hit u Konjščini, a sada stiže i u Zagreb. Uz klasike Margheritu i Tunu, boje Zagorja branit će dvije specijalne pizze – Zagyland i Horse City. Uz njih, tu je i kućica Oui Chef on Wheels gdje će nam chef Vedran Stojanac ponuditi Pastu on Wheels, tjesteninu iz koluta sira.

Zaprati za novosti

Sve novosti, termine događanja i načine prijava možete svakodnevno doznati prateći Pizza Festival Zagreb na Facebooku i Instagramu.

Mjesto: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb
Trajanje: 27. svibnja. – 02. lipnja 2024.
Radno vrijeme: pon – pet 12:00 -24:00 / sub – ned 11:00 – 24:00 sata
Ulaz: besplatan