Pizza Festival Picnic

Pizza Festival: Pizza sa smokvama i odličan Picnic

Ako si u Zagrebu i okolici do nedjelje 3. srpnja imaš priliku posjetiti prvi Pizza Festival u Hrvatskoj. Ekipa koja inače radi na Fuliranju za Advent je sada odlučila napraviti festival posvećen jednom od najpopularnijih jela na svijetu – pizzi.

Iako ima četiri kućice (i svakako ako možeš i stigneš probaj sve jer uvijek treba sve probat pa sam donijeti sud) olakšat ću ti izbor džokerom pola-pola i predložiti da svoje vrijeme, novac i energiju za žvakanje uložiš u dvije od te četiri.

Picnic Mingle & Fun

Prije festivala pizze na istom mjestu (Tuđmanovom trgu) se održavao festival vina. Među tonom kućica s vinima bilo je i nekoliko onih na kojima si mogao nešto i pojesti, a imao sam sreću da sam od prijatelja dobio preporuku i otišao na kućicu Picnica.

Picnic čini superzabavna i nasmijana ekipa iz Zadra, a osim što je riječ o mladim i simpatičnim ljudima, riječ je i o genijalnom kuhanju koje nadilazi street food. Ok, imaju oni burgere koji spadaju u street food, a njihovi su na vrlo visokom nivou, ali jelo nazvano Rimski Branko me toliko oduševilo da ću od sada gdje god vidim Picnic otići baš na njihovu kućicu.

@gostiona Picnic je gostovao na wine festu, a rimski branko je jelo jednostavno više restoranske klase. Ako igdje imaš priliku probat, nemoj dvaput mislit #gostiona #gostionajenacinzivota #picnic #rimskibranko #brancin #CapCut ♬ original sound – Gostiona by Slaven

Rimski Branko je bio brancin koji je serviran na rimskoj njoki i to je jelo više restoranske klase. Upravo me Rimski Branko natjerao da posjetim Picnic i drugi put, ovoga puta na festivalu pizze i nisam pogriješio.

Pizza Festival Picnic

Pizza koju radi Picnic je na hrskavom tijestu koji im radi Kroštula, a sastojci su savršeno posloženi. Jeo sam Talijanku i Dalmatinku (tako se zovu pizze, jel) i jednostavno je to, to. Koliko je Picnic dobar pokazuje i red preko pola festivala koji vodi baš do njihove kućice.

@gostiona Jeste bili na festivalu pizze? Koji su vaši favoriti? #pizzafest #zagreb #picnic #begs #pizza #pizzalover #pizzatime #gostiona #delicious #CapCut ♬ original sound – Gostiona by Slaven

Beg’s je opet pogodio

Beg’s je plant based shema koja se prvi put pojavila u Zagrebu na adventu i tu su sa svojim fejk mesom i hranom za biljojede oduševili i najtvrdokornije mesojede. Jednostavno ljudi znaju pogodit okuse.

To su napravili i ovoga puta. Njihova pizza naziva Meet the fig je baš to što ti padne na pamet – pizza sa smokvama. Ovo je toliko dobro ukomponirano na pizzu da ne znam zašto nikad prije nisam vidio pizzu sa smokvama.

Pizza Festival Beg's

I to ne samo pizzu, postavlja se pitanje zašto smokve nisu u pizzama, burgerima, sendvičima i svim srodnim oblicima hrane. U svakom slučaju, odeš li na Pizza Festival, Picnic i Beg’s su ti obavezne postaje.