Jaffa i kafa

Jaffa i kafa

Otkrivena šokantna istina o Jaffa keksu koja će vam svijet okrenuti naopako

Jaffa keks je jedan od najpoznatijih, a i jedan od najfinijih keksa (keksova? keksiju?) na svijetu. Biskvit sa želeom (obično od naranče) i preljevom od čokolade je nešto čemu je teško odoljeti.

Svijetu ga je predstavio McVitie’s još tamo 1927. godine i od tada je ovaj keks osvojio cijeli svijet. Nesigurna vremena i jednostavno višak vremena dovelo je neke ljude do pitanja koja je strana keksa donja, a koja gornja pa je opet netko s viškom vremena poslao upit McVitie’su koji je šokirao svojim odgovorom.

Srećom pa su to sve oni odradili za nas sve ostale i sada mi uživamo u ovoj bizarnoj informaciji. Jedan od obožavatelja Jaffe , stanoviti David, je na društvenim mrežama kompaniji poslao pitanje kako pravilno treba stajati Jaffa keks, odnosno koja je njegova donja strana, a odgovor je uzdrmao način na koji promatramo svijet.

‘Davide, naši Jaffa keksi prolaze kroz rezervoar čokolade pa je čokoladni dio donji dio keksa. Hvala ti na pitanju, Jaffa keksi’, glasio je odgovor koji se protivi logici.

via GIPHY

Brojni fanovi su u nevjerici promatrali njegovu objavu i nisu jednostavno vjerovali da je to moguće. Jer jedino je ispravno da je donji dio biskvit. Ipak, glasnogovornik McVitie’sa stoji kod svoje priče o naopakom keksu.

‘Kad radimo McVitie’sove kekse, bilo da je riječ o Chocolate Hobnobs, čokoladnim keksima Digestives i Jaffa keksima, oni prolaze kroz rezervoar čokolade. To ukratko znači da je donji dio čokoladni dio pa možemo potvrditi da je čokolada dno keksa’, otkrio je glasnogovornik za Good Housekeeping.

Eto, ako vam nije bilo dovoljno šokova u 2020. godini, sad znate i da ste cijeli život krivo promatrali Jaffa keks. Tko zna što je još naopako u našim životima…