Budi spreman za plažu

Budi spreman za plažu

Koju hranu ponijeti na plažu? Janjetina na ražnju je uvijek dobar izbor, ali…

Ako ste na moru ili planirate ići u narednim danima, vjerojatno ćete htjeti barem pola dana provesti na plaži. Ostatak dana je, naravno, rezerviran za gostionu, ali ono, ipak si na moru pa želiš iskoristiti tu plavu slanu vodu i uloviti malo sunca prije povratka u realnost.

via GIPHY

Ne bi čovjek rekao, ali ležanje na plaži uz povremenu aktivnost u moru poput plivanja ili bezbrižnog plutanja na luftiću umori čovjeka pa u tom procesu i ogladniš. Kao i uvijek, najprije ide najjednostavniji savjet za one lijene. Nađi plažu pored koje je neka gostiona koja nudi neku hranu i riješio si problem hranjenja na plaži.

Ako pak želiš nešto uštedjeti ili je baš ta gostiona na tvojoj plaži u vlasništvu nekog trovača i hrana je bezobrazno skupa i još bezobraznije neukusna, ne brini, ima rješenja i za to, smo moraš malo više raditi prije odlaska do plaže.

Ražanj na rame i dva paradajza u džep i spreman si

Dakle, govorimo o hrani za plažu. Probudiš se ujutro (do podne) i ranije pripremljeno janje nabiješ na ražanj. Pustiš ga da se okreće dok uživaš u kavici i kada se lijepo uznoji i bude spremno za konzumaciju, ražanj na rame i kreneš prema plaži.

U džepove od kupaćih staviš dva paradajza i jednu, dvije glavice luka i bit ćeš glavna faca na plaži. U svakom slučaju, svi će se okretati za tobom, a možda nešto i zaradiš ako svoje blago podijeliš s ekipom koju zatekneš uz more.

Ok, a sad ozbiljno, što nositi na plažu?

Piletina je uvijek dobar izbor. Pohanci, malo paradajza, sira i dobar si. Piletinu možeš i samo baciti na tavu ako ti se ne da pohati. Par paradajza, nekoliko paprika i imaš super obrok za plažu.

via GIPHY

Druga dobra ideja za plažu je tortilja. Tortilje možeš napuniti svime i svačime, a nakon što ih pojedeš nećeš izgledati kao svinja jer su relativno jednostavne za konzumaciju. Isto vrijedi i za ražnjiće. Dakle, na štapić pobacaš sve što imaš doma i imaš cijeli obrok na plaži.

Ražnjići
Ražnjići

Ma tko će kuhati na moru?

Ako ti se ne da kuhati na godišnjem odmoru, uvijek možeš na brzinu složiti neku salatu i staviti par voćki u torbu za plažu i riješio si sve probleme. Čini ti se da je tu previše voća i povrća?

Setup za plažu
Setup za plažu

Onda ovako, uzmeš u nekoj pekari na putu do plaže neki dobar kruh, a prethodno u onaj mali frižider za plažu baciš par paradajza ili koje već povrće smatraš prihvatljivim, nekoliko pašteta i to je to. Uz to, Slavonci će me shvatiti, možeš uvijek narezati malo kulena, špeka od crne svinje ili slične suhomesnate delicije i s malo truda si dobio zakon hranu za na plažu.