Jacques Houdek je odgovorio Davidu Skoki

Jacques Houdek žestoko opleo po slavnom kuharu: ‘Nevjerojatno bahato i neprimjereno’

Nedavno sam imao priliku razgovarati s Davidom Skokom koji je jedan od naših najvećih chefova i čovjek s ogromnim iskustvom u kuhinji i stvarno genijalnim receptima. Tijekom intervjua Skoko, koji je poznat i kao ribarev sin, kako se i zove na društvenim mrežama, je dao i dobronamjeran savjet Hrvatima koji su već nekoliko godina na vrhu liste najdebljih europskih nacija.

Porazna statistika

Iz godine u godinu Hrvatska se nađe na samom vrhu najdebljih europskih naroda. Tako je u 2023. godini čak 65 posto odraslih i 35 posto djece kod nas imalo prekomjernu tjelesnu težinu. Ranije analize su pokazale i da su naša djeca po konzumaciji voća i povrća pri dnu europskih ljestvica.

Stručnjaci se slažu kako smo, usprkos tome što smo mediteranska zemlja i imamo kvalitetnu hranu, skloni brzoj hrani i pekarskim proizvodima, te slatkišima, a uz sve to se i premalo krećemo. Na tom tragu je bio i Skoko.

“Jedete kao prasci”

“Hrvatskoj naciji bih preporučio da počnu zdravije jesti jer ste debeli. Znači jedete kao prasci krumpira, mesa i pekarskih proizvoda… To je koma! Jedite više ribe, jedite više zelenja, više zdrave hrane, više se krećite. Bit će vam svima skupa, i nama, i meni, i svima vama i vašoj djeci bolje”, poručio je Skoko koji je šaljivim tonom pokušao doprijeti do ljudi i prenijeti važnu poruku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gostiona (@gostiona_by_slaven)

Iako Skokine riječi potvrđuju i porazni podaci koji se ponavljaju iz godine u godinu, nije se svima svidjelo što ima za reći i način na koji je to rekao. Dok su se neki s njim složili i zaključili kako zaista ima pravo, nekima nije najbolje sjela njegova poruka. Među onima koji su se našli uvrijeđeni Skokinim nastupom našao se i slavni hrvatski pjevač Jacques Houdek koji u komentarima nije štedio kuhara.

“Ovo zaslužuje svaku osudu!!!”

“NEVJEROJATNO BAHATO, I NEPRIMJERENO PONAŠANJE. OSOBITO, OVA GESTIKULACIJA RUKAMA, PREMA USTIMA, UZ “PRIKLADAN” IZRAZ LICA. FUJ. OK, SHVATILI SMO, GADE VAM SE DEBELI HRVATI. NADAM SE DA VAM JE SAD LAKŠE, NAKON ŠTO SE SE OVDJE, NA OVAKAV NAČIN, “ISPROMOVIRALI”. OVO ZASLUŽUJE SVAKU OSUDU!!! LIJEP POZDRAV OD DEBELOG”, poručio je Jacques Houdek pišući sve velikim slovima što u pisanoj komunikaciji znači vikanje.

Jacques Houdek

Cijeli intervju sa Skokom u kojem smo pričali o hrani, savjetima u kuhinji i njegovoj karijeri pogledajte na YouTubeu.