NK Jarun

NK Jarun

VIDEO: Bistro NK Jarun – domaća hrana, domaća atmosfera

Oni koji me prate znaju da s guštom odlazim u Bistro NK Jarun. U kvartu mi je, ali i da nije isplatilo bi se potegnuti do tamo. Bistro Jarun je baš onaj pravi domaći kvartovski restoran u koji, kad jednom odete, poželite otići ponovno.

Jedan dan zove me moj dobar prijatelj Justa iz Macchiato Kolektiva.

“Di si? Kaj se radi?”, krene priča i ubrzo padne dogovor: “Idemo nešto snimiti”.

“Ok, moraš doći do mene na kvart da vidite Bistro Jarun. Znaš kakva gostiona!”

I tako ubrzo nastane ideja da snimimo video i pokažemo ljudima zašto ja toliko volim taj Bistro Jarun. Pričali smo s voditeljem restorana Ivanom Jurišićem koji nam je otkrio kako je krenula cijela priča.

“Radio sam u Carpaccio-u i Okrugljaku i vlasnik Bistroa Jarun Šimo Kolaković me nazvao i pitao možemo li i ovdje napraviti dobar posao. Brzo smo se dogovorili i sastavili ekipu. Doveli smo Deana Šafrana koji je odličan kuhar. Prethodno je radio kao sous-chef u Baškoj vodi, u zagrebačkom Les Pontsu i još par restorana i dobro poznaje to što smo mi htjeli raditi, tu domaću kuhinju”, kaže Ivan.

Ideja Jaruna je da imaš osjećaj kao da si doma, a u tome su itekako uspjeli.

“Pazimo jako da sve bude što prirodnije. Želimo da ljudi imaju osjećaj kao da im mama ili baka kuhaju. Imamo svoje svinje i radimo svoj kulen, kulenovu seku, domaću slaninu, u Miljevcima sušimo pršut…”, kaže Ivan pa dodaje:

“Svaki dan imamo domaće juhe i, uz goveđu i rajčicu, imamo uvijek neku novu treću domaću juhu. Svaki dan nudimo sezonska jela, a radimo i tradicionalna jela poput sarme, punjene paprike, bunceka sa zeljem. Imamo domaće kolače, štrudle i torte”, a imaju i sjajne palačinke koje su toliko dobre da nikad ni ne dođem do izbora kolača.

Petkom možeš pojesti ribu i morske plodove.

“Da, petak je riblji. Imamo bakalar, jadranske lignje na žaru, svježu ribu…”, kaže Ivan, ali mi uglavnom (mogao si to vidjeti na mom blogu) zapnemo na pljukancima s tartufima i stejkovima.

Ma da ne duljim, uđeš u Bistro Jarun i kao da si došao kod nekog doma. Sve domaće, od hrane do atmosfere. Baci oko na video, a ako meni ne vjeruješ dođi se uvjeriti sam…