Zagreb Burger Fest

VIDEO: Bio sam na Burger Festu i svi burgeri imaju jednu VELIKU manu, a evo što jesti kad si tamo

Usprkos brojnim obavezama i ovoj kišurini koja danima već opsjeda Zagreb, uspio sam uloviti vremena i posjetiti Zagreb Burger Fest (koji još možete posjetiti danas i u nedjelju 18.09.) koji je u zadnjih par godina već postao ozbiljan brend među festivalima.

Ovoga puta su ga stavili na Tuđmana. Naravno, riječ je o trgu pokojnog predsjednika, a ne samom Tuđmanu. Samo mjesto je odlično za festivale jer je blizu veliki parking, a u sred parka je pa nikome baš ne smeta ni muzika ni miris.

Na festivalu je i ove godine hrpa kućica s još više burgera i to već postaje problem. Kako sve to probati u tako malo vremena? Ima fakat dobrih stvari. Tu je Beg’s koji se već dokazao na adventu sa svojim fejk mesom za vegane, pa Davor s BBQ Hot Yardom koji uvijek radi čuda od mesa, a tu je i Picnic koji me oduševio rimskim brankom na wine festu. BTW, Pikniče, izvoliš rimskog branka vodit sa sobom na sva događanja, hvala.

Kako nisam imao puno vremena, probao sam burger Shpaolin od cresko-španske kućice Plavice i moram priznat da su dečki fakat dobro to iskombinirali. Malo me nervira kaj je procurilo donje pecivo pa je bilo kompliciranije za jest i kao i uvijek kod burgera, nervira me jer je – prevelik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gostiona (@gostiona_by_slaven)

To se ne odnosi samo na Plavicu. Svi imaju prevelike burgere pa kad želiš uzet griz moraš kao zmija odvojiti čeljust da bi zagrizao, a onda kad i uspiješ uzet griz se sve raspadne s druge strane… Ukratko, da se mene pita, svi bi trebali raditi slidere ili imati burgere veličine McDonaldsovih samo sa svojim boljim sastojcima. Eto, to je moj mali prijedlog i doprinos budućnosti.

Nakon što sam riješio Shpaolina, prošetao sam se i do Davora u BBQ Hot Yard. Gdje god na nekom festivalu vidite ovu kućicu, trk do nje jer ne možete pogriješiti kaj god da uzmete. Što god Davor i njegova ekipa naprave, to je jednostavno čudesno. Jedini na Burger Festu imaju smoker i rade na vatri, a ne na pločama i to se osjeti. Uzeo sam peanut butter i jelly burger. Da, u burgeru je kikiriki maslac i pekmez od borovnice i toliko je dobro da mi je žao kaj imam samo jedan želudac.

@gostiona Koji su vaši favoriti na Burger Festu? #burger #zagreb #zagrebburgerfestival #delicious #foodie #gostiona #gostionajenacinzivota #CapCut ♬ original sound – Gostiona by Slaven

Ako uloviš koji sat bez kiše i zaletiš se na burger, možda se još i vidimo tamo. Ako ne, vidimo se di god je dobra hrane.