Bruschette

Bruschette

Bruschette – hrskavo savršenstvo

Italija po meni igra najljepši i najuvjerljiviji nogomet na Euru 2020, a bez obzira kada završe svoj put na ovom prvenstvu, zaslužuju i treći recept u specijalu koji radim u suradnji s Garden Breweryjem. Nakon pizze i carbonare, bacamo se na bruschette.

Bruschette – hrskavi kruščići na kojima je čista ljubav

Dakle, već ste primijetili da stvarno jako volim talijansku kuhinju. Moram priznat da su nam susjedi pravi genijalci kad se o hrani radi, a bruschette su upravo takve – genijalne. Hrskavi kruh i sočan nadjev je sve što čovjeku treba.

Na prepečeni kruh možeš staviti gotovo bilo što od klasike koja uključuje rajčicu, bosiljak. češnjak, maslinovo ulje i slične sastojke, do malo odvažnijih varijanti u kojima se kombiniraju na primjer smokve i pršut ili na njih staviš gambere, grah… Mogućnosti su beskonačne.

Bruschette
Bruschette

Kruh je temelj bruschette

Dobre bruschette ne postoje bez dobrog tostiranog kruha. Vrsta kruha, kao i način na koji ćete ga ispeći, uglavnom ovisi o vama. Pazite na to da površina kruha bude dovoljno velika iako ni mali tostirani kruščići nisu loš izbor za neke mini bruschette.

Ja bih odabrao na primjer francuski kruh koji možete baciti na tavu, u pećnicu ili pak u toster, a prije pečenja ga je idealno lagano premazati maslinovim uljem. Kad je pečen, natrljajte ga češnjem češnjaka i imate savršenu bazu za svoje bruschette.

Bruschette
Bruschette

Klasika uvijek prolazi

Maslinovo ulje, svježe rajčice, bosiljak i češnjak je sve što vam treba za sreću. Nasjeckajte paradajz na manje kockice, i dodajte mu češnjaka i natrgane listiće bosiljka pa sve zalijte maslinovim uljem i posolite i popaprite.

Svoj miks promiješajte u nekoj posudi pa rasporedite po toplom, tek tostiranom kruhu. Ovo je neka baza, a možete sve i obogatiti mozzarellom, origanom ili maslinama (tko ih voli). Nekog pretjeranog pravila i nema. Na bruschette stavite ono što vam paše i uživajte u talijanskoj večeri.

Bruschette
Bruschette

Dok s ekipom gledate tekmu i tamanite bruschette, sve možete zaliti i Gardenovom pivicom, a ako vam se ne ide do dućana, a frižider je prazan, bacite oko na njihov web shop. Dobar tek i živjeli!