Varivo od tikvica i grilana palenta

Bez mesa petkom: Varivo od tikvica i grillana palenta

Nakon kraće stanke vraćamo se s rubrikom Bez mesa petkom i opet krećemo jako. Varivo od tikvica i grillana palenta oduševit će sve koji isprobaju ovaj recept. Matei ni ovoga puta nije razočarao, a na vama je samo da slijedite upute i uživate.

Varivo od tikvica i grillana palenta

Sastojci (za 3 osobe):

500g tikvica
4 mrkve
3 krumpira
1 rajčica
1 rog paprika
250g palente
400g svježeg tofua
začini: sol, papar, crvena paprika, kim, mediteranski začini

Recept:

Varivo od tikvica

1. Tikvice narežite na manje kockice te ih posolite. Zagrijte grill tavu, stavite malo ulja i stavite pržiti tikvice. Pržite ih do 10 minuta, dok se ne zapeku i odložite sa strane.

2. Na manje komade narežite mrkve, papriku, krumpir i rajčicu. Zagrijte posudu u kojoj ćete kuhati varivo i dodajte malo ulja. Na dno stavite crvenu papriku, papar, sol, kim i mediteranske začine. Pržite kratko, te dodajte mrkvu i papriku. Pržite nekoliko minuta uz povremeno miješanje.

3. U posudu dodajte tikvice, krumpir i rajčicu. Kuhajte 35 – 40 minuta uz povremeno miješanje.

Grillana palenta

1. U posudu u kojoj ćete skuhati palentu stavite malo ulja, soli i mediteranskih začina. Zagrijte 1l vode. Skuhajte palentu i izlijte ju na papir za pečenje. Ostavite da se ohladi minimalno pola sata.

2. Zagrijte grill tavu i dodajte malo ulja. Palentu narežite na jednake ploške i pržite ih 4 – 5 minuta sa svake strane.

Pečeni tofu

1. Tofu izvadite iz pakiranja, pritisnite nečim teškim i stavite u papirnati ručnik kako bi izašao višak vode. Narežite ga na jednake kockice, te marinirajte u mješavini ulja, soli, crvene paprike i mediteranskih začina. Pecite kockice tofua 6 – 7 minuta, dok ne bude hrskav sa svih strana.