Ziggy's Cofee

Ziggy’s coffee – super kava, odlični sendviči i savršene male portugalske tortice

Znaš ono kad dođeš na posao i prva pomisao ti je: “Kad će ta kava?”. Ne? Da, da ni ja ne znam ako gleda netko od šefova, ali ono, razumijemo se… Prvu kavu obavezno popijem još prije posla, a onda me ova na poslu dodatno pogura da izdržim do kraja smjene bar.

Volim si odmah doma skuhat kavu čim ustanem, ali realno, nekad (par puta tjedno, do 6-7, ne više) sam prelijen da se ustanem dovoljno rano za to pa ju pokupim negdje putem. Nedavno sam otkrio da postoji Ziggy’s coffee. To je lanac mini caffe barova s kavom za van.

Imaju super kavu kavu za van koja je baš onak prava kava. Ja pijem espresso (ili po našem ekspreso) i baš se osjeti kad nešto ne valja s kavom, a ova mi je top. Koliko sam skužio, ima nekoliko lokacija u Zagrebu, a meni je najbliža ona u Hoto centru (kod Cibone) pa tamo prođem kad idem na posao. Vidio sam da imaju i druga pića tipa jafa vruće čokolade i slično, ali još nisam stigao probat. Javim dojmove u nekom od videa kad probam pa stay tuned.

Osim kave, imaju i predobre tople sendviče s hrskavim špekom, šunkom i sirom i samo sirom. Ne znaš koji je bolji. Ok, najbolji je ovaj sa špekom, jer ono… špek. Osim toga, imaju i one pužiće i kroasane s čokoladom i maslacom, a i one kul male tortice iz Portugala. Kažu Portugalci da se to zove Pastel de nata.

To su one tortice od prhkog tijesta pa punjene s kremom napravljenom od jaja. Ima ih u nekoliko varijanti, a ako naletiš na Ziggy’s obavezno ih probaj. Ono kaj mi je top je kaj je uvijek sve sveže pa ne naletiš na nešto što stoji par dana.

Pastel de nata
To su te portugalske tortice

Ako si u prolazu i tražiš kavu ili neki doručak ili gablec na poslu, definitivno navrati u Ziggy’s. Evo čak sam i malo bacio oko gdje se sve nalaze da nemoraš tražiti. Osim onog u blizini Cibone, ima jedan na Kvatriću, na okretištu na Savi, a postoji i mobili Ziggy’s pa kad ga uloviš obavezno iskorsti priliku.

@gostiona Ziggy’s coffee je novo mjesto sreće ????#ziggyscoffee #zagreb #kava #pasteldenata #coffee #gostiona ♬ original sound – Gostiona by Slaven