Ernest Tolj Dingač 2019. - Saints Hills vinarija

Ovo je najbolje hrvatsko vino, a postoji i još jedan odličan razlog zašto ga morate imati

Ernest Tolj Dingač je upravo postao najbolje ocijenjeno hrvatsko vino u povijesti. Ova sjajna limitirana serija vina koje proizvodi vinarija Saints Hills dobila je 99 od 100 bodova u ocjenjivanju jednog od najrelevantnijih svjetskih časopisa Wine Enthusiasta.

Ernest Tolj Dingač 2019. je tako postao najbolje ocijenjeno hrvatsko vino u povijesti, a ono što me osobno posebno veseli je to što ova serija ima humanitarni karakter. Sav prihod je namijenjen djeci kojoj je to najpotrebnije.

“Srce nam je puno što svake godine kroz našu Zakladu Saints Hills for Kids možemo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. S velikim entuzijazmom biramo svaku bobicu plavca malog kako bi u konačnici postalo humanitarno vino ET Dingač. Limitirana serija od svega par stotina boca nađe se pred vinskim ljubiteljima svake godine s istom plemenitom misijom: učiniti svijet boljim mjestom”, kažu Ivana i Ernest Tolj, vlasnici Saints Hills vinarije.

Ernest Tolj Dingač je prošle godine dobio 97, a ove je zaslužio čak 99 bodova i tako ušao u sami svjetski vrh. Nakon što se ručno probire plavac mali, on se fermentira u posebnim barrique bačvicama, te potom dvije godine dozrijeva u hrastovim bačvama kako bi se tanini omekšali i dodatno zaoblili. Kad odradi taj dio, slijedi odležavanje u posebnim bocama od tamnog stakla s motivima vinarije napravljenih od čiste platine.

Od danas na webu Saints Hillsa možete kupiti 99 od 800 boca Ernest Tolj Dingač 2019. koje će ići u prodaju. Isporuka se očekuje u lipnju, a kao što sam već rekao, sav prihod namijenjen je najranjivijim skupinama preko Zaklade Saints Hills for Kids.

“Jednako kako se trudimo našoj djeci biti primjer i pomagati im na njihovim životnim putevima, želimo to isto činiti i prema onoj djeci koja nemaju adekvatnu skrb, zaštitu i ljubav. Zato je u svaku kapljicu Ernest Tolj Dingača utkana ta najveća emocija potrebna svakom čovjeku – od onog najmanjeg do najstarijeg”, poručili su Ivana i Ernest.

Inače, supružnici Tolj su vinariju Saints Hills osnovali 2006. godine, a vinograde koje imaju u Dalmaciji i Istri su nazvali po djeci dodajući im prefiks svetaca. Tako imaju vinograd sveta Lucija u regiji Dingač, vinograd svetog Ante u zapadnoj Istri te sveti Roko u Komarni.

Ernest Tolj Dingač 2019. je, osim što je odlično vino čemu svjedoče i visoke ocjene Wine Enthusiasta, hvalevrijedna akcija Saints Hillsa koji tako pomažu najugroženijima i vraćaju zajednici u kojoj djeluju.