Celer će trajati duže

Life hack: Produžite život celeru, brokuli i kupusu

U zadnje vrijeme i ja i moja pesica Isla uživamo u celeru i to onom štapnom dijelu. Osim što je zdrav i fin, ima i tu neku hrskavu senzaciju koju i Isla i ja obožavamo. Ipak, nekad se dogodi da ne uspijemo slistiti cijeli celer u nekoliko dana što postane problem.

Ne znam jeste li ikad vidjeli te štapiće celera nakon par dana, ali nije to ni približno onako dobro kao na početku. Jednostavno nekako sve uvene i nije više dobro ni okusom, a definitivno nije više ni hrskavo kako bude na početku.

I dok mi je do sad rješenje bilo da sve slistimo što prije, slučajno sam naletio na stranicu recipes4day.com koja ima i bolje rješenje. Prema njima, sve što treba napraviti je štapiće celera zamotati u aluminijsku foliju i bit će kao novi i nekoliko tjedana od dana kad ih kupite.

Isto navodno vrijedi i za brokulu koja može sretno živjeti u foliji i do sedam tjedana, ali i za glavicu kupusa koja svježinu i hrskavost u foliji zadrži šest tjedana. Ako imaš još koji life hack, baci ga u komentare da i drugi vide, a ovo podijeli s onima koji su imali iste brige kao Isla i ja.