Pelin je hit u Americi

Pelin se našao na prestižnoj listi poznatiog američkog magazina

Dobar pelin daleko se čuje: Ameri oduševljeni ‘antičkim’ hrvatskim proizvodom

Dobar pelin daleko se čuje. Točnije, za njega se čuje čak i u Americi. Tamošnji magazin USA Today je u članku pod naslovom “15 alkoholnih pića, likera i koktela u boci koje morate probati” odao počast hrvatskom pelinkovcu.

Novinari spomenutog magazina su u članku napravili listu pića koja su na njih ostavila najbolji dojam na konferenciji Bar Convent u Brooklynu gdje je među 130 izlagača bio i hrvatski Badel čiji se pelin Antique našao na ovoj prestižnoj listi.

“Iako nije toliko raširen u SAD-u kao škotski viski ili talijanski amaro, pelinkovac je intrigantan liker koji vrijedi probati. Pelin je piće u kojem uživa cijeli Balkan, a Antique ovoj tekućini, koju je još davne 1862. stvorio Franjo Pokorny za pomoć u probavi, daje posebnu hrvatsku notu”, pišu Amerikanci.

Osim pelina, najbolji dojam na njih su ostavili Novo Fogo, Yellow Rose viski, rumovi Coconut Cartel, Diplomatico i Plantation, kokteli Nixta Licor de Elote, Siponey i Social Hour, ginovi Scapegrace Black, Fords i Bimini, tekila Tanteo, mezcal Sentir i talijanski Italicus.