Macallan i cigare

Macallan i cigare

Boca škotskog viskija Macallan prodana je za 1.9 milijuna dolara

Ulaziš u noćni klub s ekipom, sjedaš u separe i konobar ti donosi bocu viskija u kanti leda, sve ukrašeno prskalicama. Osjećaš se baš kao pravi frajer dok pola kluba gleda u tebe. E pa zamisli kakav je tek frajer lik koji je kupio Macallan iz 1926. godine za skoro dva milijuna dolara!

Da, i to se dogodilo. Viski godinama dobiva na okusu i vrijednosti i ukratko, što je stariji to je i bolji, a obično i skuplji. Ako si probao koji viski više od onih koji se miješaju sa sokovima i ako ti se ovo piće sviđa, onda znaš što bi dao za čašu ove tekućine iz 1926. godine.

via GIPHY

Jedna londonska aukcijska kuća je oborila svjetski rekord pa je bocu vrlo rijetkog single malt škotskog viskija Macallan iz navedene godine prodala za 1.9 milijuna dolara. To ukratko znači da ova bova vrijedi kao 19 Porschea 911 Carrera koji košta nešto ispod 100.000 dolara.

Macallan drži i prošli rekord. 2018. na dražbi u Hong Kongu su dvije boce Macallana prodane za 1.1 miliju dolara. Uglavnom, Macallan drži cijenu. Onaj koji sam ja probao nije me oduševio, ali tu govorimo ipak o ozbiljnijim bocama i ozbiljnijim potrošačima.

via GIPHY