Anamaria nova linija bez laktoze

Foto: Danko Šimunović

Vegan friendly kava bez laktoze? Moguće je i jako fino

Jeste li znali da oko 65 posto svjetskog stanovništva ima smanjenu sposobnost probave laktoze, a vegani čine oko jedan posto svjetske populacije? Nisam ni ja, ali tako pokazuju najnovija istraživanja.

Iako sam nisam vegan, a hvala Bogu nemam ni problema s probavljivanjem laktoze, sviđa mi se da i za ljude koji imaju takve probleme ili pak odluče izbaciti životinjske proizvode iz svoje prehrane ima sve više opcija. Jednostavno, raznolikost je bitna, a i sam tu i tamo probam neki od takvih proizvoda ili hrane i bude jako fino.

Anamaria kava je sada izbacila svoju liniju Vegan friendly i Lactose free proizvoda. Tom su mi prilikom poslali i poklon da i isprobam sve te proizvode i ovim im se putem zahvaljujem. Između ostalog, dobio sam i Cappuccino 2u1 i 3u1 koji nema laktoze i vegan friendly je, a okusom je kao i obični Capuccino. Hvala Anamariji koja me opskrbila kavom za posao.

Hrvati piju kavu više nego vodu

Kad smo kod kave, jeste li znali da smo u top 50 nacija po konzumaciji kave u cijelom svijetu? Eto sad znate. Pijemo 3,8 kilograma kave po stanovniku, ali susjedi poput BiH, Srbije i Slovenije su čak i ispred nas. Kako bilo, dosta kavopija kavu pije s mlijekom, no ako imaš intoleranciju na laktozu to ti sigurno predstavlja problem.

Intolerancija na laktozu znači da organizam nema dovoljno enzima laktaze za razgradnju laktoze (šećera) koja je prirodno prisutna u mlijeku. Zato bi trebalo izbjegavati mliječne proizvode, odnosno koristiti one proizvode u kojima je laktoza unaprijed razgrađena čime je olakšano njeno probavljanje.

Domaći proizvođač koji prati trendove

Anamaria Company je domaći proizvođač koji ima dugu tradiciju, a ide i u korak s trendovima. Svojoj je prvoj liniji instant mješavina bez laktoze prikladnoj i veganima dodala i dodatne Kosher te Halal certifikate.

“Nove Anamaria mješavine – u obliku klasičnog Cappuccina te 2u1 i 3u1 napitaka – rezultat su posebnog načina proizvodnje u kojemu se naglasak stavlja na brigu o životinjama te ne sadrže dodatke koji se protive načelima veganstva”, ističu iz Anamarije.

Ja sam se opskrbio kavom na poslu, a na vama je da ju isprobate i uživate u prefinoj kavi, posebno ako ste odabrali biti vegan ili pak imate intoleranciju na laktozu.

Više informacija potražite na: www.anamaria.hr