Teletina ispod peke by Krčma pri dečkima

Teletina ispod peke by Krčma pri dečkima

Krčma pri dečkima ima fenomenalnu teletinu ispod peke, a sada su sa svima nama podijelili svoj recept za ovo božansko jelo. U nastavku slijedi njihov recept, a dečki poručuju da, ako ti se ne da sve ovo prolaziti, dođeš do njih u Dubravu.

Sastojci:

– Teletina – odabrana s pažnjom i ljubavlju

Marinada:

– češnjak

– crvena paprika

– sol

– papar

– ljubav

– Vino – za dodatnu aromu i bogatstvo okusa

Teletina ispod peke

Prvo, moraš nabaviti jednu pravu kvartovsku peku, ne onu iz nekog fancy dućana, već onu koja ima karakter – možda malo stara i otporna – baš kao i naši stari majstori.

Onda, nađeš teletinu. Ali ne bilo koju teletinu – moraš ju gledati kao da biraš suputnika za šetnju po Gornjem gradu.

Mora biti mekana, sočna, pomalo tvrdoglava, ali ipak spremna na vruću avanturu.
Sada dolazi ključni dio – marinada. Neki bi ti rekli da trebaš koristiti egzotične začine iz dalekih krajeva, ali mi znamo bolje.

Treba ti dobra stara kombinacija češnjaka, crvene paprike, soli, papra i malo ljubavi.
Da, ljubavi je neophodno dodati, jer to je tajna koja će tvoju teletinu učiniti neodoljivom.

Kad si pripremio marinadu, nježno je umasiraš u meso, kao da daješ do znanja da će putovanje biti divno, ali ipak izazovno.

Sada, staviš svoju teletinu u peku, lagano, kao da stavljaš najvažniji dio slagalice na svoje mjesto.
I onda, dolijevaš malo eliksira – vina. Da, nećeš sve uliti u peku, nego ćeš bar za gemišt ostavit’ sebi. Jer, dobar majstor mora biti hidratiziran dok radi čuda ispod peke.

I sada, dolazi onaj ključni trenutak kada poklopiš peku i staviš je u pećnicu ili na otvoreni plamen. Ne, nećeš gledati sat, već ćeš osluškivati svoje srce i miris koji se širi oko tebe. Jer, samo oni koji su spremni slušati će znati kada je taj trenutak savršenstva postignut.

Nakon toga, otvaraš peku, otkrivajući svijet koji si stvorio ispod nje. Mekoća, sočnost, miris koji ti osvaja osjetila. To je tvoje remek-djelo, tvoja teletina ispod peke. I sada, pozovi prijatelje, podijelite priču, i uživajte u plodovima svog rada kao pravi majstori.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pri Deckima (@krcma_pri_deckima)