Pinca

Tražiš savršenu pincu? Potraga završena

Bliži se Uskrs, a to znači da je vrijeme za šunkicu, kuhana jaja, mladi luk, hren i – pincu. Ako ju znaš samostalno napraviti i imaš volje i želje i vremena za to, samo naprijed, slobodno dojavi i recept za druge entuzijaste koji će probati napraviti ovu tradicionalnu uskršnju slastica karakterističnu za područje Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije.

Ako si pak, kao ja, među onima koji vole pojesti odličnu pincu, ali nije spreman za nju provoditi vrijeme u kuhinji, postoji rješenje i za to. Boogie Lab je u svoju ponudu uvrstio Kroštulinu pincu koja je toliko dobra da ju je najprije šteta jesti da ne ostaneš bez, a onda kad i kreneš ne želiš da ikad ponestane.

Pinca

Kroštulina pinca se stvara tri dana i proces nije nimalo jednostavan. Prvi dan služi tome da divlji kvasac uđe u optimalnu formu kako bi se kasnije bogati zamjes mogao dignuti. Nakon toga slijedi zamjes koji je podijeljen u dva dijela zbog velike količine masnoća, šećera, žumanjaka i aroma koje tijesto mora apsorbirati.

„Od aroma u Pinci prevladavaju vanilija, citrus i rum. Dodajemo i cimet te rogač. Tijesto je puno bogatije od klasične pince. Fermentira potpuno prirodnom fermentacijom. Puno duže traje bez dodavanja aditiva, sočnije je i ukusnije!“, otkrio je prehrambeni tehnolog Karlo Vulin.

Pinca

Da skratim priču i da ne ulazimo previše u detalje. nakon tri dana magije koja se događa u pekari pred nama je sočna i aromatična sirnica koja ti doma može trajati čak dva mjeseca. Mislim, to je samo u teoriji jer ajde sad ti dva mjeseca nemoj pojesti nešto toliko savršeno.

Boogie Lab i Kroštula osim pince opet imaju i panettone od kojeg vjerojatno ne postoji bolji. Pincu uz Boogie Lab, možemo kupiti i putem weba www.shop.krostula.hr, ali i u Balance brunchu, Fisheriji te Špeceraju. U Kolijevci kruha u Puli, Romeru u Opatiji, Butiga u Voloskom, u Rijeci u Croatia in the boxu, pekarnici Kroštula u Zadru, u Splitu u Biberonu te OŠ Kolaču te Miva Galeriji vina u Dubrovniku.

Pinca