Hummus umak

Pet jednostavnih i hranjivih umaka savršenih za dijeljenje

Ljeto je, a jedan od najvećih pluseva ljeta je sjedenje na terasi i druženje s prijateljima. Pozoveš ekipu, skuhaš nešto fino, uzmeš bocu vina ili što već volite i uživaš s najdražim ljudima.

Ako ti se baš ne da previše nakuhavati, uvijek možeš složiti umake i neke tortilje ili kruščiće koji su savršeni snack uz vino, a stvarno nije nikakav problem napraviti ih. Ono kaj ti treba je samo par sastojaka i Kotany začini i mješavine začina koje su ful prirodne, bez bojila i pojačivača okusa i lako možeš napraviti super umake kao što su hummus, tzatziki, salsa, guacamole i harissa.

Secrets of Kotányi

Legendarni grčki umak

Tzatziki je car među umacima, a jednostavnije ne može biti. Često se dodaje mesu, a radi se od dva sastojka i specifičnih začina. Pomiješate jogurt i krastavce i dodate Kotanyi začine i to je to. Može ići uz neku mesinu, a može biti i kao umak za tortilje ili slično.

Grčki tzatziki umak

Kad smo već kod Grčke, tu je i gyros, jelo od piletine na okomitom ražnju slično kebabu. Treba ti piletina, štapić i Kotany začinska mješavina za gyros s češnjakom, origanom, ružmarinom i drugim ‘grčkim začinima’, a možeš napraviti i pita kruh za koji ćeš recept naći na svakom uglu. Gyros, pita kruh i tzatziki, di ćeš bolje za druženje s ekipom.

Gyros sa slanutkom, umakom tzatziki i brzim flatbreadom

Marokanske zvijezde tanjura

Ako još niste probali harissu, ovo je znak da ju probate. Riječ je o pasti od ljutih čili papričica koju često jedu u zemljama Magreba.

Teriyaki losos s brokulom i sushi rižom sa Kotányi Secrets of Morocco – Harissa zacinskom mjesavinom

Uzmeš si fino začinsku mješavinu pod nazivom Secrets of i svoje goste odvedeš u Maroko, a uz to napraviš i hummus od slanutka koji u blenderu pretvoriš u predivnu pastu i dodaš mu malo maslinovog ulja.

Hummus umak od slanutka

Malo boljeg kruha, krekera ili nekih tortiljica i imaš super finger food za ekipu.

Neizostavni meksički hitovi

Avocado je jedna od najzdravijih namirnica na svijetu. Ako i tebe nervira kad nije dovoljno zreo, probaj ga stisnuti u dućanu. Mora biti čvrst, ali se lagano savijati pod pritiskom. Njemu dodaš Kotanyi mješavinu začina za guacamole i napraviš jedan od najpoznatijih umaka na svijetu.

Slanutak i avokado - idealna kombinacija

Uz neke tortilje, tacose ili slično, odlično ide i meksička salsa, pikantni umak od paradajza. Od sada možeš uzeti mješavinu začina baš za salsu i brzo ju napraviti doma. Vjeruj mi da je puno bolja od kupovne.

Salsa umak